Dordrecht Klassiek

Klassieke Muziek

Klassieke Zaken

Vereniging Klassieke Zaken brengt regelmatig voordelige cd's uit: exclusieve aanbiedingen en specifieke aanraders.
Als lid van de Klassieke Zaken Club bent u extra goedkoop uit.

Exclusieve aanbieding en Box aanbiedingen

De aanbiedingen gelden zolang de voorraad strekt of tot 23 maart 2012.

DVD cover aanbieding
The Dutch Nightingale
Elly Ameling
Cat.nr: VKZ 121572
Het mooiste van Elly Ameling, de Nederlandse nachtegaal

Elly Ameling stopte in 1996 met haar zangcarrière. Sindsdien moeten we het hebben van de opnamen die zij haar vele bewonderaars heeft nagelaten. Die zijn tijdens haar veertigjarige loopbaan gelukkig volop gemaakt. Op de cd-box The Dutch Nightingale zijn acht van haar dierbaarste componisten vertegenwoordigd: Bach, Mozart, Beethoven, Schubert, Mahler, Debussy, Fauré en Poulenc. Met The Academy of St. Martin in the Fields zingt Elly Ameling Bachs cantate Weichet nur, betrübte Schatten, met Irwin Gage liederen van Schubert, met Dalton Baldwin liederen van Fauré, Debussy en Poulenc, met het Pittsburgh Symphony Orchestra het laatste deel uit Mahlers Vierde symfonie – hoogtepunten uit een rijk gevuld zangersleven.
Verkoopprijs:nu voor slechts € 27,95
 speciaal voor leden van KZ € 22,95
DVD cover aanbieding
J.S. Bach - Cantatas
Andreas Scholl
Cat.nr: VKZ 121570
Andreas Scholl keert terug naar jeugdliefde Bach

Bach, cantates, Andreas Scholl: het lijkt een rijtje waarin het ene vanzelfsprekend uit het andere voortvloeit. Toch heeft het werken aan Ich habe genug en Gott soll allein mein Herze haben de countertenor meer dan gebruikelijk aangegrepen. Het bracht hem terug bij zijn eerste kennismaking met de muziek van Bach, als negenjarig koorknaapje bij de Kiedricher Chorbuben. Bachs Johannes-Passion stond op het programma, Scholl werd op slag verliefd op de muziek en begreep intuïtief dat deze ervaring zijn leven zou veranderen. De ontroering van destijds klinkt door in elk van de cantates die hij als wereldster op zijn nieuwe cd zingt. Mooi om daarvan getuige te mogen zijn.

Johann Sebastian Bach
Cantatas: Ich habe genug (BWV 82), Gott soll allein mein Herze haben (BWV 169), Nach dir, Herr, verlanget mich (BWV 150), Bekennen will ich seinen Namen (BWV 200), Komm, du süSSe Todesstunde (BWV 161), Schlage doch, gewünschte Stunde (BWV 53, componist niet zeker)
Andreas Scholl, Kammerorchester Basel
Verkoopprijs:van €23,95 voor €15,95
 

Aanraders

Onderstaande aanbiedingen zijn inmiddels met uitzondering van Montserrat Figueras voorradig. De aanbiedingen gelden zolang de voorraad strekt of tot 23 maart 2012.

CD cover aanbieding
F. Chopin - Etudes
Maurizio Pollini, piano
Cat.nr: VKZ 121575
Verkoopprijs:
 • van €23,95 voor € 14,95
 • voor leden van de VKZ € 13,45
Eindelijk! Na een halve eeuw geeft Pollini zijn eerste Chopinplaat vrij

Eindelijk is het zover. Ter ere van de zeventigste verjaardag van Maurizio Pollini geeft de grootmeester van de piano zijn eerste officiële opname van de Études van Chopin vrij. 51 jaar hebben pianoliefhebbers moeten wachten. Toen Pollini de berucht virtuoze werken vastlegde, had hij net het Chopin Concours in Warschau gewonnen De wereld verdrong zich rond de excentrieke tiener uit Milaan. Niemand begreep waarom hij verspreiding van de Études tegenhield. Dat raadsel is met het uitkomen van deze bijzondere cd helaas niet opgelost. Wel horen we fenomenaal spel van een jongeman die met Chopins notentekst omgaat als een gewetensvolle oudemuziekvorser.
CD cover aanbieding
J. Cage - complete piano music
Steffen Schleiermacher, piano
Cat.nr: VKZ 121574
Verkoopprijs:
 • € 49,95
 • voor leden van VKZ € 44,95
Al het pianowerk van de radicale muziekvernieuwer John Cage

Honderd jaar geleden werd John Cage geboren, de meest radicale Amerikaanse componist van zijn tijd. Klassieke muziek vond hij kitsch en rijp voor deconstructie. Hij bouwde instrumenten van remtrommels, wieldoppen en andere auto-onderdelen en maakte van een gewone huiskamerpiano een prepared piano. Met het Chinese boek I Tjing in de hand kreeg het toeval een plaats in onder meer Music of Change. De Duitse pianist en componist Steffen Schleiermacher heeft de complete pianowerken van Cage vastgelegd op 18 cd’s. Zo kan iedereen kennisnemen van de intrigerende klankwereld van The Perilous Night of de cyclus Sonatas and Interludes – belangrijke muziekschakels in de twintigste eeuw.
CD cover aanbieding
Los Pajaros Per didos
met P. Jaroussky, L'arpeggiata o.l.v. C. Pluhar
Cat.nr: VKZ 121573
Verkoopprijs:
 • € 21,95
 • voor leden van de VKZ € 19,75
hristina Pluhar vindt met Philippe Jaroussky goud in Zuid-Amerika

Christina Pluhar, harpiste en muzikaal leider van L’Arpeggiata, kijkt over de grenzen heen. Op haar nieuwe cd Los Pájaros Perdidos (de verloren vogels) vermengt ze muziek uit Paraguay, Chili, Venezuela en Argentinië met Afrikaanse ritmes en invloeden uit de Europese barok. Er komen exotische broertjes van de harp en de gitaar aan te pas, zoals de arpallanera, de cuatro, de bandolin, requinto en charango. De countertenor Philippe Jaroussky zingt het melancholieke lied waarnaar de cd is vernoemd, maar ook de minder bekende stemmen op de cd zijn met zorg gekozen. De grootste verrassing komt van de voormalige danser Vincenzo Capezzuto, die met zijn lichte altstem moeiteloos overeind blijft.
CD cover aanbieding
La Voix de l'Emotion
Montserrat Figueras o.l.v. Jordi Savall
Cat.nr: VKZ 121571
Verkoopprijs:
 • € 14,95
 • voor leden van de VKZ € 13,45
Jordi Savall neemt waardig afscheid van Montserrat Figueras

‘De stem van de emotie’ doopte Jordi Savall de dubbel-cd die hij uitbracht ter nagedachtenis aan zijn vrouw Montserrat Figueras. Het is een waardig eerbetoon geworden aan de Catalaanse sopraan die 35 jaar lang vooral de kringen van de oude muziek met haar gloedvolle, sensuele stem verwarmde. Curieus zijn haar uitstapjes naar werken van Moesorgski, De Falla en Arvo Pärt. Ook die zijn op cd gezet en door Savall voor deze productie geselecteerd. Voor elk van de jaren die haar carrière duurde heeft hij een track uitgezocht. Zo is zijn liefdevol samengestelde dubbel-cd een persoonlijke herinnering geworden voor iedereen die Montserrat Figueras in het hart heeft gesloten.

Klassiek Zaken Magazine

Klassieke Zaken ledenpas
U kunt zich inschrijven als lid van de Klassieke Zaken Club.
Als Clublid krijgt u voor slechts €12,95 per jaar vele extra voordelen.
Wij sommen ze voor u op:
 • Zes keer per jaar het Magazine Klassieke Zaken gratis in de bus.

 • Elke twee maanden 10% korting op de Klassieke Zaken Aanraders die staan vermeld in het Magazine.

 • Een ledenpas, waarmee u extra korting krijgt op diverse aanbiedingen.

 • Een gratis welkomstgeschenk t.w.v. € 14,95 kunt u kiezen uit zes geselecteerde cd's (zolang de voorraad strekt).

Klassiekcadeau Klassiekcadeau Klassiekcadeau Klassiekcadeau Klassiekcadeau Klassiekcadeau


Wordt clublid
en kies uw welkomscadeau.

Titels van vorige acties

Zolang de voorraad strekt